Tamponger är giftiga

Hej babes! Tänkte skriva om något annorlunda idag. Nämligen mens. Vet att många yngre tjejer följer mig och har miljoner frågor kring detta. När jag fick mens så började jag från dag 1 använda tamponger (det man för upp). Har eeeextrem blodfobi, så det är det enda alternativet för mig. Använder man binda (trosskydd) så känner man hela tiden när det rinner blod, typ som att man kissar på sig hela tiden. Plus så blir underlivet täckt av blod, bindor läcker lättare speciellt under natten eller vid träning, OCH BINDOR ÄR OCKSÅ GIFTIGA. Bindor är alltså tyvärr äckliga och passar inte ihop med string.

 Det som jag egentligen vill ta upp är att tamponger är giftiga. De vanligaste märkena som Always, ob pro comfort, Libress exempelvis. Då tamponger inte räknas som läkemedel eller något man äter så finns det inge speciella krav på vad dem inte får innehålla. De behöver heller inte skriva ut ingredienserna, vilket jag försökt googla men det är helt OMÖJLIGT.

Dessa tamponger släpper av sig fibrer som stannar kvar. De leder till att man får massa bakterier och vilket leder till infektion. Vi alla vet nog att om man har i en tampong för länge kan man bli allvarligt sjuk och vet att det var en tjej i sthlm som dog några år sen. Detta kallas Toxic shock syndrome, TSS, tampongsjuka. Vilket det står om på sedeln som kommer med i tampongerna, vilket jag aldrig läst.

Tampongerna tillverkas av syntetmaterial, plast, kemikalier och parfymer. De innehåller Asbest som tas direkt upp i blodomloppet, Som ökar menstruationsblödningar. Det gör att tampong användningen ökar. Sen innehåller det dioxin eller klorin som används för att bleka tampongernas fibrer. Och man ska man kolla att tråden på tampongen inte är färgad, exempelvis har ob pro comfort en blå tråd. Dioxin är cancer framkallande, kan förändra ditt immunförsvar, fortplantningssystem, och kan orsaka endometrios.

Här är en video när de bränner en Always binda och en Ekologisk binda från märket Natracare.

natracare-ekologisk-tampong-super-20-st-0

Vill inte säga att man ska sluta med tamponger. Bindor är lika giftiga, och som jag skrev ovan äckligare. Det jag rekommenderar att man gör är att skaffa ekologiska tamponger. Precis som med mat är det bättre att välja ekologiskt då det är giftfritt och naturligt.

Natracare Ekologisk tampong Regular är gjorda av 100 % ekologisk bomull. Det släpper inga fibrer som kan irritera, och innehåller inga syntetmaterial, plast, kemikalier eller parfymer.

Natracare tamponger rekommenderas av gynekologer till kvinnor som drabbas av vaginal klåda, sveda och återkommande svampinfektioner eftersom dessa besvär oftast är en allergisk reaktion mot rayon och plast som är de vanligaste materialen i konventionella tamponger.

Hoppas inlägget hjälpte er lite, det är inget samarbete. Tycker det är bra att veta vad man stoppar i sin kropp. Kram! 😀

7 Kommentarer

 1. Olivia
  april 12, 2016 / 11:57 f m

  Jag tycker inte att är okej att skriva att “bindor är äckliga” ,det finns många tjejer som använder bindor eftersom dom kanske inte kan använda tamponger. Själv använder jag också tamponger hela tiden eftersom jag inte tycker om just den känslan att blodet rinner men tänk på små tjejer som läser din blogg och kanske tänker på att dom är äckliga för att dom använder bindor!

  • lindarainio
   Författare
   april 12, 2016 / 5:42 e m

   Ne, men det är ju min personlig smak. Jag har blodfobi så självklart tycker jag bindor är äckliga? Hehe All blod är äckligt för mig. 🙂
   Tycker dock man är lika lite äcklig om man får näsblod som använda binda. Så man blir ju inte äcklig som person för det, deras bindor rör inte mig HAHA 😀 Kram!

 2. Felicia
  april 14, 2016 / 7:18 f m

  Tycker också verkligen du borde tänka på vad du skriver? “Bindor är alltså tyvärr äckliga” Tycker du att det var en bra slutsats?
  Hade varit mognare att skriva “Jag tycker tyvärr inte om att använda bindor”, istället. Finns folk som inte KAN använda tamponger och har stora problem samt små barn som börjar tycka att det är äckligt med bindor vilket är det naturligaste skyddet?

  • lindarainio
   Författare
   april 14, 2016 / 12:06 e m

   HAHA, asså förlåt? Ska JAG behöva anpassa mig för andras skull? NEJ. JAG TYCKER BINDOR ÄR ÄCKLIGA. PUNKT FUCKING SLUT. INGET OMOGET MED DET. Vad andra använder är none of my business. Jag ska fortfarande få skriva EXAKT det jag tycker och tänker, utan att behöva ta hänsyn till männsikor som inte kan tänka för sig självt. Lättkränkt much. NE, men faktist bryr jag mig inte ett skit.

   • Olivia
    april 17, 2016 / 11:57 f m

    Jag tycker att eftersom du försöker bli en sån som ska blogga och göra videos och visa folk hur man sminkar sig och klä sig så är det bra om du tänker på vad du skriver! Ja vi har förstått att du har blodfobi men då kan du skriva det som anledning till varför du inte använder bindor istället för att säga att dom är äckliga!
    Helt klart ska du uttrycka dig precis som du vill men då kommer du inte gå så långt med dina videos och din bloggning!

    Ett annat tips till dig, jag går in på din instagram och kollar ibland och jag ser på kommentarerna aty folk undrar vart du har köpt din tröja/byxor eller klänning men du svarar inte?!
    Jag trodde att du försökte inpirera tjejer med din stil, men du beter dig som om du bara vill “visa” dina nya kläder och att ingen annan ska ha dom!

    • lindarainio
     Författare
     april 17, 2016 / 1:00 e m

     Fast det är just det.. Jag försöker inte visa folk hur “man sminkar sig eller klär sig”. Jag visar hur JAG SMINKAR MIG och HUR JAG KLÄR MIG. Det behöver inte vara rätt, det finns inget sånt. Jag förväntar mig inte att alla ska tycka om mig, och tänker definitivt inte smöra för att folk ska tycka om mig. Jag tänker säga min åsikt, jag förklarade i flera meningar varför jag tycker bindor är äckliga, och sedan sammanfatta det som dom är äckliga, giftiga och passar inte. Sen ger jag alltid utrymme för folk att tänka för sig själv. Jag tänker säga mitt rätt och fel och vet mycket väl att alla inte kommer hålla med mig.

     Loggar in på min instagram en gång i veckan, och tänker inte skriva ut där var jag köper mina saker om jag redan skrivit ut ett helt inlägg om det på bloggen, dessutom svarar jag endast en gång på en fråga, nästa person får leta upp svaret själv. Och har aldrig velat att folk ska kopiera min stil. Jag faktist HATAR när folk snor min stil, tycker alla ska vara sig själva. Haha! Så ja nu vet du.

 3. Nils
  juli 4, 2017 / 5:45 e m

  Såg ditt inlägg om ekotamponger… Min flickvän köper ett nytt varumärke som heter OHNO som har ekologiska tamponger och också skickar hem dom snyggt direkt i brevlådan. Finns på http://www.ohnobox.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.