Ska sluta med koffein.

Hej! Egentligen dricker jag väl inte så jättemycket koffein relativt. Aldrig druckit kaffe. Och heller inte energidryck varje dag. Men ibland till och från dricker jag ju energidryck till träning. Sen dricker jag ju te hela tiden. Har inte räknat, men jag måste nog vara te beroende. Säkert 5 koppar om dan. Gillar inte dricka vatten, så dricker te till frukost, lunch, middag, och speciellt fler koppar på kvällen till filmer och serier. Och det stoppar även min matlust ofta. För ibland känner jag att jag är hungrig fast jag är mätt och då dricker jag te. I’m so british, Haha!

Vet ni? Jag är så himla trött hela tiden. Har otroligt svårt att sova. Brukar somna 3-4 på natten och vaknar kl10-11. Men ja min dygnsrytm är lite annorlunda då jag ibland jobbar till 21. Så måste hinna käka, duscha, träffa vänner och kolla serier och allt vad det är efter det, så det blir lite sent. Te innehåller upp till 100mg koffein per kopp om man låter tepåsen ligga kvar, vilket jag såklart alltid gör, gillar som sagt inte dricka vanligt vatten direkt haha! De ska vara starkt. Och sen säger ju alla att te är nyttigt bla bla.. Men te kan väl lika bra hålla en vaken på kvällen som kaffe eller energidryck. Så ja tyvärr måste det helt bort från mitt liv. Ingen mer energidryck, te eller läsk. Kanske läsk till lunch bara. Måste få en dygnsrytm- För om jag dricker koffein brukar jag sova bort hela nästa dag. Känns så onödigt att sova bort en hel dag.. Och det är så pinsamt ibland när jag bara vill somna på plugget eller jobbet med främlingar haha! Nej, skärpning.

Kan ni tipsa mig om koffeinfria drycker? Vet nästan inga, blir typ saft och så har jag denna från Nocco hemma, den ska jag dricka imorgon när jag börjar plugget igen. Vet med 100% att jag kommer somna, tur att det är första dan och typ bara upprop. Sen ska jag dra till gymmet bara. Kramis!

IMG_1591

Dela

3 Kommentarer

 1. fgre
  mars 24, 2016 / 2:53 e m

  Grönt te är oftast koffeinfritt!

  • lindarainio
   Författare
   mars 24, 2016 / 5:29 e m

   När jag söker på grönt te står de att det innehållet mycket koffein. 🙁 Men inte Rooibos som är rött. Kram!

 2. Maria
  mars 28, 2016 / 8:50 e m

  örtté, tex pepparmint, kamomille, cintronmeliss, är koffeinfritt “grönt te”. det är ju örtblad och inte teblad. jättegott och har mycket antioxidanter 🙂 det väljer jag när jag är sugen på te på kvällen.. typ varje dag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.