Mina Nude Mac läppstift

IMG_9571 IMG_9615m IMG_9616m IMG_9618m IMG_9622 IMG_9653

Mac lipstick: Myth , Modesty, Velvet Teddy, Taupe, Viva Glam 2, Twig .IMG_9637

Hej! Ett väldigt efterfrågat inlägg och videoförslag är att ni ville att jag skulle visa mina Mac läppstift. Som ni ser är jag ett stort fan av nude läppstift. De ska vara lite beige, brunt o liiite rosa. De är de som ser mognast och fräschast ut på de flesta, inget fan av ljusa eller rosa läppstift alls. Finns ju massa som ex ‘Angel’ från mac som är rosa och många unga tjejer använder. Men jag skulle inte kunna ha det. Men det är helt från person till person, om man passar i varma (mer rosa) eller kalla (mer lila/beige) färger, om man har ljus eller mörkare hy osv. Så läppstift är rätt avancerat. Men det betyder att det finns en perfekt för alla där ute!

Mac gör mina favorit läppstift. De har extremt bra hållbarhet jämfört med andra märken. Sjukt stor kvalités skillnad. De håller verkligen tills man käkar, i skolan höll det från morgonen tills att jag kom hem. Dessutom har de rätt bra pris och stort utbud av nyanser.

Sen finns det olika formulan eller “finishes”. Som ni ser står de på mina läppstift ‘Satin’, ‘Matte’ och ‘Cremesheen’. Och det finns ungefär 9 olika. Matte är den som ska ha längst hållbarhet, den innehåller ingen glans på läpparna, men den är också väldigt torr. Jag brukar få ha lipsyl över dessa. Har man torra läppar så kan man istället välja Satin vilket har lite glans men är fortfarande matte, men är fortfarande väldigt pigmenterad och har lång hållbarhet. Dessa två är de mest populära. Jag personligen märker ingen större skillnad på cremesheen och satin, cremesheen är bara lite krämigare, men alla dessa har bra hållbarhet. Sen finns det finishes som frost, och såna med väldigt lite pigment som lustre och massa fler.

Min favorit är Velvet Teddy. Det är en förbättrad färg av mina läppar, väldigt nära. Den tillsammans med Macs läppenna ‘Whirl’. Den har matte formula och är bara extremt passande och mogen till vardags. (den 3 från vänster på bilderna).  Mitt nyaste är Taupe som är nästan identisk med Velvet Teddy men liiiite mörkare. Så är man lite mörkare så kommer nog den vara bra ersättare till Velvet Tedddy. Den ser väldigt mörk ut på mina bilder men på läpparna är den normal, och ljusare än de två sista. Viva glam 2 är den ultimata mörkare nude läppstiftet utan rosa pigment, och Twig är en perfekt höstig/Kylie Jenner läppstift. Modesty är fin till event som bröllop, studenten och balen, också väldigt lik velvet teddy men lite mer rosa och gladare. Och Myth använder jag ovanpå mina mörkare läppstift i mitten för att göra ‘ombre lips’.

Hoppas det hjälpte lite, Kram!

Dela

3 Kommentarer

  1. december 30, 2015 / 10:16 e m

    så fina färger!

  2. juli 9, 2016 / 12:35 f m

    Hi. Many thanks for your post. Looking forward for more:-). Best regards!

  3. juli 15, 2016 / 1:38 f m

    Happy to visit your site:-). Best regards!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.