Life is though, but darling so are you.

Jag tror alla innerst inne i hjärtat kan känna vad man vill i livet. Vad som är just din mening. Ibland vill man inte erkänna det. Inte ens för sig själv. Kanske för att man inte har den självkänslan. Man tror inte tillräckligt på att man kan lyckas. Man blir rädd av konkurrensen, och att man inte ska räcka till. Rädslan för besvikelsen av att misslyckas är större än LYCKAN om man klarar det. Kanske har man fel personer i sitt liv.

Jag har kommit såpass långt i mitt liv nu. Det är nu eller aldrig som gäller. Jag vet att man måste veta sitt VARFÖR. Varför går jag upp varje morgon? Varför går jag till jobbet? Varför måste jag fortsätta fast motivationen och orken tagit slut? Varför ska man fortsätta kämpa vid motgångar?

Svaret på varför finns också inom oss. Det räcker inte med svaret att man går till jobbet varjedag “för att tjäna pengar”. Jag kan mer än så, det kan du med. Det är heller inte för att göra någon annan stolt. För att samhället tycker det är bra att plugga det ena eller jobba med det andra. Eller familjen tycker det, eller vänner eller partner.

Jag MÅSTE få vara den jag vill vara. Även om alla andra kommer tycka det jag vill är idiotiskt, så är det den enda vägen för just mig. Är jag rädd att misslyckas? Ja. Kommer jag ha motgångar? Ja. Kommer jag att ge upp? Aldrig. För jag kommer inte bli lycklig annars. Kommer det finnas duktigare personer? Ja. Man kan inte jämföra sitt kapitel ett med någons kapitel 20.

Efter att jag jobbat snart två år som säljare har jag fått tänka igenom det. Nu har jag fått nog med mitt liv, och vill följa mina drömmar. Patetiskt nog har det alltid funnits framför näsan på mig.. Alltid vetat om det. Jag vill jobba med skönhet. I slutet av nästa månad ska jag utbilda mig till Fransstylist. Sååå taggad! Vill spola framåt tiden. Behöver bara utstå några veckor till. Sen kan jag köra mitt eget vid sidan av.

Men jag trivs med 1000 bollar i luften. Ska även kämpa nu med att ta körkortet. Varje-lediga-dag. Om jag så måste åker jag iväg på intensivkurs. För de lär jag behöva sen, dels för jag inte vill bo kvar i Sthlm, men också me tanke på vad jag vill jobba med.

Min största dröm är ju att bli Make-up Artist. Att vara frilanserande. Vara min egen, självständig. Uttrycka mig. Visa att jag kan bättre, att jag är Bäst. Och detta hade jag tänkt mig till hösten, (dock som plan B om jag inte kommer in i högskolan).

För tanken är att jag ska börja plugga på universitet/höskola också. Men det är inte lika viktigt, så kan skjuta på det till våren 2019. Så hinner jag både gå mina dröm utbildningar först och testa mina vingar. Men även skriva högskoleprovet i höst. Det är fortfarande oklart vad som händer i höst, antingen pluggar jag vidare eller så blir jag MUA.

Utöver detta har jag massa andra planer också, men känner att inlägget blir för långt. Men ska börja blogga, så ni kommer få följa min resa. Dels så ska jag kötta med träning också. Även övrig hälsa, t.ex vad jag äter. Och detta gör jag ju för min skull och mitt välmående. Och för att jag mår psykiskt bra då kroppen mår fysiskt bra. För att jag vill bli snygg igen, då jag inte längre känner igen mig i spegeln. För jag försöker bli den personen jag en gång var. För när jag var yngre ville jag bli BÄST. Jag hade höga krav på mig själv. Egentligen extrema krav, men man kommer ingenstans av att tänka basic. Och egentligen var jag inte bra på något förutom ett vinnar psyke. Det var lika jobbigt att träna då, faktum är att det kommer aldrig bli enklare, men mitt psyke gav inte upp. Allt kämpande sitter i huvudet, “The pain of striving for your goal will only last a short while, the pain of not trying will last a lifetime.” Man måste ta kontroll över sig själv. Alla bär ansvaret över hur man ser ut.

Nu har jag ventilerat lite tankar bara. Det jag vill få sagt är att Alltid följa sitt hjärta. Lyssna till dig själv. Alltför många ger upp sina talanger. Hur omöjligt det än känns så kommer den resan i livet vara värt det.  Suffer the pain of discipline or suffer the pain of regret. Ta hand om er allihop! Puss.

Dela