Iphone 6s

iphone-6s-rose-gold-small

Äntligen är det snart lön! En vecka kvar bara. Sen har jag råd och köpa min nya telefon. Kontant. Haha! Blir billigare då i längden, men vet ni hur jag krigat för att spara ihop pengar? Ehhm, ja typ på samma sätt som “normala” människor haha! Men ändå. Känns som ALLA får sina mobiler av föräldrarna, och får allt serverat. Deras föräldrar köper skor, vinterjackor, inredning, restaurangbesök. En del får smink och kläder. Och allt av sina föräldrar. Och visst vissa får ingenting. Så orättvist. Jag har fått köpa allt själv ifall. Vet att många utav er ser mig som bortskämd. Men iof så har killar varit generösa och bjudit mig på dejter (ibland). Sen kostar inte allting så mycket, då jag mest lägger min tid på gym och dator bara. Sen har jag aldrig behövt betala för att komma in på klubbar, och dricker inte alkohol så blir as billigt för mig som typ köper 1-2 redbull. Och sen går nästan alltid gratis på bio, eller på dejt, med mamma eller med biokuponger, så har bara betalat för bio 2 gånger i mitt liv fast jag går på bio flera gånger i månaden. Ibland fler gånger i veckan haha!

Tycker det är fett intressant. Vad behöver ni betala själv? Jag har fått köpa alla kläder, smink osv själv sen jag fick min CSN när jag var 16år. Så ja innan jag var 16 hade jag knappt några kläder eller smink alls. Hade liksom en maskara, en eyeliner och en bronzer från h&m.. Så otroligt mycket man ändras på bara 3 år!! Innan jag var 16 hade jag aldrig handlat online, vilket jag gör nu 90%. Och de flesta av mina vänner fick ju ändå minst barnbidraget i månadspeng, men inte jag.. Så har alltid haft stor respekt för pengar. Sen kanske jag inte tänker så mycket när jag shoppar, har jag råd och vill ha det, köper jag det. Men jag är tillräckligt smart att inse att 500 kr på mac smink är värt, men 500kr eller mer på en utekväll på alkohol som skadar kroppen inte värt. Man kan ha så kul ändå!

Så har lyckats fixa en bra sminkkollektion, massa sneakers och skor vilket jag älskar. Kläder har jag väl normalt.. Mer än mina vänner. Men inte direkt som nån känd modebloggare haha! Har lagt säkert 8000-9000kr på kamera utrustning för att kunna blogga och youtuba och göra annat kul. Inrett sminkrummet. Och mycket mer! Så ja det blir stor skillnad. Kan tänka mig när jag faktist jobbar på riktigt sen.. Och har min egna lägenhet, min egna hund, bil och allting. Livet blir bara bättre och bättre ju äldre man blir. Men somsagt jag hade aldrig frågat mina föräldrar om de kan köpa mig smink från Mac eller kläder från Ralph Lauren. Fast dagens 11-14 åringar gör det. Men jag vet att när jag kommer få barn ska jag skämma bort dem.

 Nu behöver jag bara överleva en till vecka. Kram!

Dela

5 Kommentarer

 1. Lydia
  mars 19, 2016 / 1:34 e m

  Känner igen mig såå mycket! trodde att jag var den enda. Det var liksom en sjukt stor skillnad att bli 16 för mig!
  Har själv fått spara för det mesta som jag har o är glad att jag har gjort det då dagens 14åringar är bortskämda (inte alla) o förstår inte värdet av pengar.
  Men har du något bra spar tips? för jag blir så rastlös o vill slösa pengarna som jag har sparat haha!

  • lindarainio
   Författare
   mars 23, 2016 / 6:12 e m

   Haha! Jag vet, så fort pengarna hamnar på kontot är dem borta hehe. Så mycket man vill ha hela tiden. Men det är väl bara att försöka tänka långsiktigt. Tack för att du dela med dig, kram! 😀

 2. Nadja
  mars 19, 2016 / 9:17 e m

  Är exakt som du! Betalat allt själv sedan 15 års ålder då jag fick mitt barnbidrag och sen CSN. Jobbat extra sedan jag var 15, sparat pengar och lägger endast pengar på kläder och smink. Ibland mat. Sparade ihop till min iPhone 6s, Macbook pro och köpte själv. Visst känns det bra att köpa saker själv?
  Dricker inte heller alkohol och går ut typ en gång i halvåret hahah. Mina kompisar har aldrig jobbat i sitt liv, får bostadsrätter betalade av sina föräldrar, alla kläder, mat, smink, pengar för alkohol, helt sjukt. Mår så mycket bättre av att veta att jag är självständig och klarar mig själv. Tror verkligen att vi kommer klara oss så bra i framtiden!

  • lindarainio
   Författare
   mars 23, 2016 / 6:17 e m

   Vad duktig! Ska också spara till en ny Mac dator nästa, och för att resa. Tack för att du dela med dig! Känns inte bra att behöva köpa saker själv och veta att alla andra får det. Haha! 🙂

 3. Inspo1inspo
  mars 24, 2016 / 1:34 f m

  Tycker det är superbra att du köper dina saker själv, man blir också gladare över att man lyckats spara och unna sig själv än att få de av sina föräldrar 🙂
  Själv har jag betalat mina egna saker sedan gymnasiet, mest för att det är saker jag vill ha och inte något ja behöver. Tycker också det är en sjölvkarhet när man sjölv tjänar pengar.
  Tycker nästan det är löjligt att mina kompisar får allt betalt ? Är 20 dårå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.