Min Volymfransutbildning

Hej! Har nu gått klart min fransutbildning i volymfransar / Russian volume.

Första dagen öppnade vi våra startkits. Sen körde vi teori och plockträning. Testade olika pincetter och olika plocktekniker. Pincetten jag fastnade för är den ni ser på bilderna, den som är bredare och rundare. Och tekniken jag gillar bäst är “pressing & rubbing” och även “pick to side”.

Efter utbildningen mötte jag upp Johan och hans familj och käkade middag på Pane Vino. Riktigt gott, blev långkokt nötkött med saffransrisotto. Och chark. Oj vad jag hade ont i axlarna och ryggen också. Det är faktiskt svårare än vad jag förväntade mig att göra fransar. Ser så enkelt ut på youtube. I verkligheten sitter man och spänner axlar och rygg. Så Johan fick massera mig.

Andra dagen körde vi lite mer teori. Och sen mera plockträning och till sist ett set på modeller. Körde fransar på mamma, som har blonda fransar som är jättekorta.. Hennes är knappt 3-4 mm. Ah dem syns knappt. Normalt sett har tjejer fransar som är 9-12mm. Så det var ju lite svårare när man jobbar med så korta fransar att se, så det kan bara bli enklare och bättre nu. Som längst fick mamma 9mm fransar och dem var bruna för det skulle vara mer naturligt. Bilden ovan vart tagen en timme innan vi var klara. Nu kommer jag öva hemma tills att jag blir bäst. Puss!